Boerenjongens - creatief communicatiebureau

Inspiratie - Blog Boerenjongens

Boerenjongens houden van scherpe, heldere maar ook onderscheidende mensen en producten. Die laten we daarom ook graag aan jullie zien.

Why?!

Boerenjongens_medewerkers_260620181499.jpg

Ieder bedrijf heeft een ‘waarom’: een reden waarom zij ooit begonnen zijn en nu hun werk met (hopelijk) veel plezier doen. Zo ook Boerenjongens. Tien jaar geleden zetten zij dit creatieve communicatiebureau in de markt. Het werd bekend, kreeg steeds meer klanten en werkt nu fulltime om bedrijven gelukkig te maken. Maar wat is nu de waarom voor Boerenjongens? Wat is hun kracht om door te blijven gaan?

Het ei komt uit
Tegenwoordig is het voor bedrijven gangbaarder geworden om transparant en geloofwaardig te zijn. De boeken over content marketing staan er namelijk vol van. 10 jaar geleden was dat wel anders. Bedrijven waren toen vooral gericht op hoe ‘goed’ hun producten waren, in plaats van het vertellen van een verhaal. De mannen van Boerenjongens vinden het van begin af aan al belangrijk om een goed verhaal te vertellen vanuit een persoonlijke motivatie. Zij willen dingen niet mooier voordoen dan ze werkelijk zijn, maar de kracht van een bedrijf transparant naar de wereld vertalen.

Naast transparantie vonden zij het belangrijk om iets positiefs mee te geven in de wereld waarin wij leven. Boerenjongens heeft zich in het verleden voor veel goede doelen ingezet. Hun idee is dat veel goede doelen geneigd zijn om te snel in een slachtofferrol te schieten. In plaats daarvan kun je jezelf ook de vraag stellen ‘wat heeft mijn doelgroep hieraan?’ Een meer commerciële insteek dus.

Ook al is Boerenjongens tegenwoordig meer gericht op Business to Business, hun ‘waarom’ is over de jaren niet veel veranderd. Transparantie in het verhaal van bedrijven doorvoeren naar het publiek vinden zij nog steeds belangrijk. En met elke opdracht die zij maken, proberen zij iets moois toe te voegen aan onze wereld. Dat is de innerlijke drijfveer voor Boerenjongens, waardoor ze nog steeds met veel plezier naar hun werk gaan. 

Tijden veranderen
Door de jaren heen veranderde Boerenjongens van twee jongens in een klein hok tot een goed bezet bedrijf met (nu) 10 medewerkers en een brede range van disciplines. Soms vergeet Boerenjongens even waar zij nu echt voor staan, maar wat altijd blijft is de strakke blik op het communicatie vak. Ze zijn als een eigenzinnige boer die afgaat op zijn gezonde boerenverstand. De brede interesses in sectoren houdt Boerenjongens fris en vooral creatief. Want dat is iets waar zij als een ster in uitblinken, creativiteit.

Het is ook eigenlijk niet meer dan logisch dat je als ondernemer na een tijdje ingehaald wordt door de waan van alle dag en je diepere motivatie soms uit het oog verliest. Ikzelf denk dan ook dat het goed is om af en toe terug te keren naar het begin. Daardoor houd je jezelf fris en gemotiveerd. Om die reden geloof ik wel in de theorie van Sinek die omschreven wordt in de ‘Golden Circle’. Het helpt om een route uit te stippelen die bedrijven als leidraad kunnen gebruiken. Niet dat de Boerenjongens daar nooit van afwijken. Daar zijn ze uiteindelijk ook gewoon Boerenjongens voor.

Ben jij nu als bedrijf jouw ‘waarom’ vergeten? Het gebeurt namelijk iedereen wel eens, dat je door alle drukte vergeten bent waar je nu eigenlijk voor staat. Boerenjongens zorgt er via hun Why-sessies voor dat bedrijven hun eigen kracht weer terugvinden. De passie waarmee zij hun bedrijf begonnen zijn. Door zo’n Why-sessie vindt je als bedrijf je persoonlijkheid weer terug en kun je weer met een frisse blik starten. Die persoonlijkheid en originaliteit (of met een mooie marketingterm ‘onderscheidend vermogen’) geeft je houvast voor de toekomst.