Boerenjongens - creatief communicatiebureau

Inspiratie - Blog Boerenjongens

Boerenjongens houden van scherpe, heldere maar ook onderscheidende mensen en producten. Die laten we daarom ook graag aan jullie zien.

Van stagiair naar Boerenmeisje

Amy stagiair.jpg

Bijna 5 maanden geleden begon mijn avontuur als stagiair bij Boerenjongens. Ik had geen idee wat mij te verwachten stond. Ik had dan wel al 2 jaar kennis kunnen opdoen bij de studie Communicatie, maar op het gebied van werkervaring was ik nog groener dan het gras. Een ding wist ik echter wel zeker, dit werd de stage waar ik mijn volledige eigen draai aan kon geven. En nu bijna 5 maanden later kijk ik terug op een van de mooiste ervaringen binnen mijn loopbaan tot communicatieprofessional.

De eerste paar weken had ik geen flauw idee wat ik moest doen. Je leert dan wel op school over Communicatie en wat je er allemaal mee kan doen, maar toepassen in de werkelijkheid is toch wat lastiger dan ze het allemaal laten lijken. Ik had geen idee van grafisch ontwerpen. Social media vond ik heel erg interessant, maar hoe moet je dat in vredesnaam voor grote bedrijven gebruiken? Het enige wat ik zeker wist, was dat ik schrijven leuk vond en ik hier wat mee wilde doen. Nou, best goed gelukt toch? De webteksten voor Boerenjongens.net zijn allemaal herschreven (de nieuwe site komt bijna live!). Ik heb een blog mogen starten voor Boerenjongens waar al hun inspiraties samen komen. Ik verzorg de social mediapagina’s van verschillende bedrijven en ik heb hiervoor ook al meerdere adviezen mogen geven. En als klap op de vuurpijl schrijf ik sinds kort ook nog de content voor Tata Steel Construction. Dit alles door de vrijheid die je bij Boerenjongens krijgt. Heb je een leuk idee? Dan mag je het vrijwel bijna altijd uitvoeren ook. Fijn eigenlijk, want zo krijg je de gelegenheid om je “dromen” waar te maken.

Maar hoe is het nu om als stagiair bij Boerenjongens te werken? Jij maakt je eigen stage-ervaring, dus jij neemt de opdrachten aan die jouw interesse grijpen. Je onderzoekt zelf de punten die je binnen een bedrijf kunt “verbeteren”. En misschien het belangrijkste punt; laat jouw eigen mening horen om zeggenschap te kunnen hebben in de werkzaamheden. Boerenjongens is humor en die humor is hard, keihard. Een puntje waar je wel tegen moet kunnen, want voordat zij een grap maken bijten ze zeker niet op hun tong. Maar dit zorgt wel voor de nodige lachbuien die je samen op een dag hebt. Boerenjongens is tosti’s, want gemiddeld eten we die zeker 2 keer in de week. Boerenjongens is vrijheid, gezelligheid en hard werken. Want op sommige momenten vliegen de mailtjes rond je oren, waar iedereen op dat moment gillend gek van wordt. Maar Boerenjongens is bovenal een grote familie, waar alles verteld en besproken kan worden. Boerenjongens is een fijne basis om te leren, ontwikkelen en ontplooien. Of je nu een stagiair Communicatie, of grafisch design bent.

Boerenjongens is tof, een aanrader. En gelukkig hoef ik hier voorlopig nog niet weg, en heb ik een contract aangeboden gekregen

Ik had nooit verwacht zoveel toffe dingen te mogen doen voor Boerenjongens. Ik werk voor grote bedrijven en mijn teksten worden door deze bedrijven gebruikt. Ik heb geleerd om te gaan met programma’s als Adobe Illustrator of After Effects die ik nu kan gebruiken voor het ontwerpen van social mediabeelden. Ik maak content voor verschillende social mediakanalen en geef advies over hoe bedrijven hun social media het beste kunnen inzetten. Het meest trots ben ik nog op dit, mijn “eigen” blog, waar ik de volledige vrijheid heb om over verschillende onderwerpen te mogen schrijven en mijn eigen mening aan de wereld mag laten horen. Boerenjongens is tof, een aanrader. En gelukkig hoef ik hier voorlopig nog niet weg, en heb ik een contract aangeboden gekregen.