Boerenjongens - creatief communicatiebureau
Scherm+100x80_boer copy.jpg

Waterschap Brabantse Delta - Campagne

Hoe krijg je mensen zover om te gaan stemmen voor het bestuur van een Waterschap? Boerenjongens laat het zien in deze campagne.

Waterschap Brabantse Delta

Campagne

 

We hebben ons gewaagd aan een flinke uitdaging. Want hoe krijg je mensen zover om te gaan stemmen voor het bestuur van een Waterschap? De minst populaire verkiezing die we in ons land kennen. In de media werd de zin en onzin van deze verkiezingen kritisch bekeken en sommige campagnes werden met de grond gelijk gemaakt.

Vaak terecht, want veel campagnes waren wel erg vergezocht. Apocalyptische toekomstscenario’s van overstromingen en andere rampspoed die ons zonder deugdelijke Waterschappen te wachten staan. Soms ronduit komisch vooral. Wij zijn qua aanpak wat dichter bij huis gebleven. ‘Welke invloed heb je op je directe omgeving door voor een bepaald bestuur te stemmen’ was ons uitgangspunt in de campagne voor het Waterschap Brabants Delta.

Behalve gebruikelijk campagnemateriaal zoals posters en banieren was er een grote rol voor social-media weggelegd, RauwCC heeft hier samen met ons invulling aan gegeven .

Passend bij een campagne die zich - naar onze mening - veel meer moet richten op het individu i.p.v. de kiezers als een massa te benaderen. Iedereen kiest vanuit eigen overwegingen, toch?

Gerealiseerd: Printed media, posters, flyers 

waterschap-brabantse-delta-logo
brabantse-delta-campagnebeeld
waterschap-brabantse-delta-poster