Boerenjongens - creatief communicatiebureau
Schermafbeelding 2017-01-27 om 15.16.15 copy.jpg

World Animal Protection - Social Media campagne

Een verslag van deze actie werd via diverse social-media kanalen gepost door vlogster Teske de Schepper, Teske heeft o.a. 315.000 volgers op Instagram, 332.000 mensen die haar vlogs bekijken via YouTube en ze kan ook nog zingen. 

World Animal Protection

Social Media campagne

 

Stel dat er in Nederland vrachtwagens rondrijden, volgestopt met honden die van de straat zijn geplukt. Dat je door de straat loopt en overal A4-posters ziet van honden die vermist worden. Een vrij lugubere fantasie toch? Helaas is dit wel wat er in veel -vaak arme- landen gebeurt waar zwerfhonden massaal worden opgespoord en vernietigd.

Ook in Roemenië waar de burgermeester van Constanza bezig is om massa's honden op te ruimen . Om deze burgermeester op andere gedachten te brengen en een diervriendelijke en duurzame manier te gebruiken om met het zwerfhondenprobleem om te gaan is World Animal Protection een petitie-actie gestart.

Wij kregen van World Animal Protection de opdracht om binnen een paar weken 40.000 handtekeningen te verzamelen. Om dit te bereiken hebben we de situatie uit Roemenië in Rotterdam nagebootst. Een oude legertruck, vermomd als Roemeens hondenopruimservice, waaruit je het geluid van jankende en blaffende honden hoort, reed op een doordeweekse middag door het centrum van Rotterdam en ving vele verbaasde en geschrokken gezichten. Een verslag van deze actie werd via diverse social-media kanalen gepost door vlogster Teske de Schepper,

Teske heeft o.a. 315.000 volgers op Instagram, 332.000 mensen die haar vlogs bekijken via YouTube en ze kan ook nog zingen. Het heeft er voor gezorgt dat we in een hele korte tijd een enorm bereik hadden. Om een lang verhaal kort te maken: missie volbracht! De handtekeningen zijn inmiddels uitgereikt aan de burgemeester en dat betekend een beter leven voor duizenden honden in Roemenië!

En mocht je denken ik wil al die mooie dieren ook een beter leven geven, dan kan je hier lid worden. www.worldanimalprotection.nl

- Campagne
- Vlogger Teske de Schepper
- Social-media
- Viral
- Guerilla marketing

world-animal-protection-logo.jpg
Schermafbeelding 2017-01-13 om 15.32.58 copy.jpg
Schermafbeelding 2017-01-13 om 13.07.35 copy.jpg