Boerenjongens - creatief communicatiebureau

boerenverstand

Het ei is maar een vreemd ding. Het wordt ten eerste niet gebruikt waardoor het eigenlijk bedoeld is. Hoort er niet een klein kippetje uit te kruipen in plaats van dat we het 4 minuten in kokend water stoppen? Nog vreemder, mensen die dagelijks eieren leggen. Wij dus. We brengen al onze creativiteit kennis, kunde en enthousiasme in stelling om hét ei te leggen.

Maar wat doen we met dat ei? Met dat ei willen wij het verhaal van jou of je bedrijf zo goed mogelijk vertellen. Maakt dat ons een creatief communicatiebureau? Beslis het zelf maar. We zijn recht voor zijn raap, doelgericht, onderzoekend en altijd verrassend. Rotterdams, met een vleugje boerenverstand. Benieuwd hoe we dat doen? Lees het hieronder verder.


 

hét ei leggen

Een ei is een vreemd ding. Het wordt ten eerste niet gebruikt waar het voor bedoeld is. Hoort er niet iets uit te kruipen in plaats van dat we het 4 minuten in kokend water stoppen? Nog vreemder: de kwestie wie er nou eerder was; de kip of het ei. Helemaal vreemd; mensen die dagelijks eieren leggen. Wij dus. We brengen al onze creativiteit, kennis, kunde en enthousiasme in stelling om hét ei te leggen.

Met dat ei willen wij het verhaal van jou of je bedrijf - oftewel je merk - zo goed mogelijk vertellen. Zijn wij een creatief communicatiebureau? Ja. Op onze manier dan wel. Dus recht voor zijn raap, doelgericht, onderzoekend en altijd verrassend.

Het ei leggen.gif
 
Karrewiel.gif

het wiel moet rollen

Hoe zorgen we ervoor dat jouw merk in beweging komt en gaat rollen? Daar gebruiken we de – Boerenjongens – ‘karrewielmethode’ voor. Het wiel bestaat uit verschillende onderdelen die we goed op elkaar hebben afgestemd. Zodat je verhaal klopt bij je organisatie en waardevol is voor je doelgroep. Het karrewiel geeft je merk een stevig houvast wat helpt om een sterk verhaal neer te zetten. Geïnteresseerd in onze karrewielmethode? Lees gerust verder!

 

 
 

Waarom, wat en hoe?

We nemen je eerst mee op ontdekkingsreis. Een reis om achter de kracht en de kern van jouw organisatie te komen. We organiseren een ‘waarom-wat-hoe-sessie’ waarin we je het hemd van het lijf vragen. Deze sessie zorgt voor helderheid. Niet alleen voor ons, maar ook voor jou.

Een goed verhaal

Met praatjes vul je geen gaatjes. Daarom kun je maar beter een goed verhaal hebben. De uitkomst van de ‘waarom-wat-hoe-sessie’ vormt de basis voor een corporate verhaal. Het vormt je visie, missie, je onderscheidende vermogen, kernwaarden en zorgt ervoor dat de beloften van je product/dienst centraal staan. Een goed en eerlijk verhaal zorgt voor een (h)echte relatie met je doelgroep en het verbindt alle onderdelen uit het communicatieplan tot een duidelijk geheel

Draagvlak

Bij een sterk merk staan alle neuzen dezelfde kant op. Het is dan ook belangrijk om het corporate verhaal te toetsen bij iedereen die voor je organisatie belangrijk is. We nemen gerichte interviews af bij medewerkers, collega’s en bij vaste klanten, maar we doen ook groepssessies om het kernverhaal van je organisatie te achterhalen. Het doel is om het verhaal in de organisatie te verankeren.

 

 
 

Strategie

Wanneer gaan we wat communiceren en aan wie gaan we dat doen? Dat hangt af van de doelen die we willen bereiken en het budget dat beschikbaar is. Hiermee bepalen we een scenario die perfect bij je organisatie past.

Merk- en corporate identiteit

Een sterke identiteit vertelt veel over je product of organisatie zonder dat je veel uit hoeft te leggen. Aan de hand van beeldtaal en tone-of-voice creëren wij een merk-DNA. Dit blijft altijd een proces van schetsen maar vooral ook veel schrappen.

Campagne

Het is belangrijk dat jouw boodschap onderscheidend, prikkelend, maar vooral geloofwaardig is. Zeker tussen al de reclameboodschappen om je heen, jouw bericht moet opvallen. Wij zoeken in onze campagnes altijd naar de balans tussen creatieve originaliteit en een heldere boodschap. Via online media, waaronder social, kunnen wij de boodschap optimaal afstemmen op groepen die voor jou interessant zijn. Een heldere en transparante boodschap, dat is wat wij creëren.

 

 
 

Online

Een website is goed ontworpen wanneer deze erin slaagt de corporate identity uit te dragen én functioneel goed werkt. Gelukkig hebben wij onze creatieve kern versterkt met programmeurs die alles weten over: SEO, user intelligence, responsive danwel adaptive, etc. Zo kunnen wij je het hele pakket bieden om online extra op te vallen. We werken daarnaast ook nog aan de ontwikkeling van apps en digitale nieuwsbrieven.

Social media

Mond-tot-mond reclame in een nieuw jasje, dat is social media. Social media is een vak apart. Ben je ongeloofwaardig of heb je niets te melden, dan wordt je daar direct op afgerekend. Social media zorgt ook voor een dialoog met je volgers. Hierdoor kun je jouw product nog beter afstemmen op de behoeftes van je klanten en de communicatie verbeteren. Om social media goed te kunnen gebruiken heb je een plan nodig. Wij helpen je daarbij.

 

 

Video en animatie

Video heeft een enorm grote vlucht genomen. Het is steeds vaker een vast onderdeel in de mix van communicatiemiddelen. Los van het feit dat video voor veel organisaties toegankelijker is geworden, blijft een goed filmpje een kwestie van goed vakmanschap. We werken samen met diverse filmmakers die behalve filmen ook meedenken over het scenario en het concept. Zo ontstaat er een film die perfect bij je merk past en ook nog eens visueel krachtig in elkaar is gezet.

Drukwerk

Drukwerk is nog lang niet afgeschreven. Gelukkig maar, want we zijn er persoonlijk gek op. Brochures, flyers, magazines, jaarverslagen, noem het maar op. Het zijn effectieve middelen om je merk mee uit te dragen. Sterker nog, er zijn crossmediale tools, zoals Layar, waarmee je een koppeling kunt maken met informatie die online staat.

 

 

Meten is weten

Wanneer de communicatiemiddelen worden ingezet begint het communicatieproces pas echt. Door de reacties van je doelgroep goed te registreren en te analyseren, leren wij nog meer over jouw doelgroep. Aan de hand van handige tools als Techmanager en Google Analytics houden wij de online respons bij. Deze feedback geeft ons de kans om aan de onderdelen uit het karrewiel te blijven sleutel waardoor deze lekker soepel blijft draaien.