Boerenjongens - creatief communicatiebureau

Inspiratie - Blog Boerenjongens

Boerenjongens houden van scherpe, heldere maar ook onderscheidende mensen en producten. Die laten we daarom ook graag aan jullie zien.

Het leven van animaties

Header animatie blog.jpg

Het is nu eenmaal duidelijk dat mensen liever een video over een product bekijken dan erover te lezen. Video is en wordt een steeds krachtiger middel. Deze verduidelijken je boodschap en spreken een bredere doelgroep aan. Hoe gebruikt Boerenjongens animaties in hun strategieën en wat betekent animatie nu voor de toekomst?

Animaties worden binnen de communicatiebranche nog steeds het meest ingezet om een product of dienst van een organisatie uit te leggen. Een goede animatie/video zorgt voor duidelijkheid, het beantwoord veelvoorkomende vragen bij klanten die vermeden kunnen worden en zorgt zo voor een betere bekendheid. Uitleganimatie helpt je indirect dus ook bij de merkpositionering van je bedrijf. Een animatie leent zich namelijk perfect om je bedrijf een gezicht te geven en jouw USP’s (Unique Selling Points) en beeldmerk naar de buitenwereld. In vaktermen noemen we dit een explanimation.

Consumenten herkennen jouw merk eerder omdat zij bekend zijn met de beelden. Ongeveer 65% van de mensen leert aan de hand van visuele beelden. Zicht is een van onze dominantste zintuigen. Het is dan ook niet vreemd dat dit de helft van de bronnen in onze hersenen in beslag neemt. Visuele informatie wordt dan ook 60.000 keer sneller verwerkt door ons brein dan tekst. Het is overduidelijk dat consumenten hun voorkeur geven aan videocontent, echter zorgt dit er wel voor dat er een video-explosie in de content marketing. Het wordt voor bedrijven dan ook steeds moeilijker om op te vallen tussen al die videocontent. Er zou in eerste instantie dan ook veel geëxperimenteerd moeten worden om erachter te komen welke video’s in welke situatie het beste werken.

Animatie heeft een sterke positie in de markt. Het spreekt aan, behoud onze aandacht en is simpelweg erg leuk om te zien. Internetgebruikers hebben een korte spanningsboog gezien hun aandacht. Het is dus belangrijk dat content snel, duidelijk, leuk en aangrijpend is. Animatie is alles van deze punten. Boerenjongens gebruikt animaties om hun creativiteit om te zetten in beeld, om een verhaal uit te leggen en ervoor te zorgen dat de klant opvalt. Het valt op dat opdrachtgevers de laatste tijd steeds meer vragen naar het gebruik van animaties. Wordt het niet gevraagd? Dan stelt Boerenjongens het wel voor, omdat ze weten dat bewegend beeld een groter publiek raakt. 

Vooral explanimations worden veel gemaakt door Boerenjongens. Dit omdat het de perfecte combinatie tussen een film en animatie is. Je kunt in een iets langere tijd het verhaal van de klant vertellen in de vorm van animaties. Grafische beelden die aanspreken zoals de video die we voor Smart Industrie maakten. Of één van de korte animaties die we maakten voor World Animal Protection over de Spaanse Galgo’s.

Animaties zullen in de toekomst steeds meer gebruikt worden. En dat is mooi want wij bij Boerenjongens houden ervan! Wat is jullie favoriete animatie op onze website?