Boerenjongens - creatief communicatiebureau

Inspiratie - Blog Boerenjongens

Boerenjongens houden van scherpe, heldere maar ook onderscheidende mensen en producten. Die laten we daarom ook graag aan jullie zien.

Augmented Whiskey

Je hoort er steeds meer over, Augmented Reality (AR). Het is dan ook niet heel gek ook dat bedrijven de laatste tijd steeds vaker gebruik maken van deze trend. Zo heeft Jack Daniels AR ook duidelijk in het vizier, maar zij pakken het wel op een hele bijzondere manier aan…

Augmented Reality is hot. Zelfs Apple’s topman Tim Cook heeft aangegeven zich hierop te gaan focussen. Het plan is namelijk dat Apple binnenkort een AR-bril uitbrengt. Om nog een voorbeeld van de populariteit onder AR te noemen; Pokémon Go. Een tijd geleden een onwijze hit. Hordes mensen liepen achter digitale beestjes aan. Deze waren te zien door een beeldscherm, maar daarbuiten nergens te bekennen. En daar draait het dus om, iets tofs laten zien wat iets toevoegt aan een bestaand object. Of juist iets compleet nieuws in een ruimte zetten wat daar normaal misschien helemaal niet zou kunnen komen.

167Lynchburg.jpg

Jack Daniel’s heeft het wel heel bijzonder aangepakt. Om hun corporate story nog duidelijker te vertellen, hebben ze een diorama gebouwd. En je raadt het al... In AR! Je kunt kiezen uit drie verhalen. De enige echte Jack zelf komt aan het woord, je leert hoe de whisky gemaakt wordt en waar het wordt gemaakt.

Waar komt Jack Daniels Whiskey vandaan?

Waar komt Jack Daniels Whiskey vandaan?

Nadat Jack Daniel’s in 2016 de Virtual Reality-experience lanceerde, in 2018 de officiële podcast over whisky maakte en nu AR-ervaring mogelijk maakt, is het wel duidelijk dat Jack Daniel’s de trends volgt en een voorloper is in de nieuwe vorm van adverteren. Je verhaal uitdragen op zo’n manier is natuurlijk helemaal van deze tijd. Inspelen op de wereld van morgen doormiddel van de nieuwste technieken. Daar zijn ze goed in!

Bekijk zelf hoe ze het gedaan hebben!