Boerenjongens - creatief communicatiebureau

Inspiratie - Blog Boerenjongens

Boerenjongens houden van scherpe, heldere maar ook onderscheidende mensen en producten. Die laten we daarom ook graag aan jullie zien.

Nadenken over slakkenpoep

Elk nadeel heeft zijn voordeel; een slakkenplaag werd uiteindelijk de inspiratiebron voor een bijzonder project van Lieske Schreuder. De slakken bleken namelijk dol op de cellulose in papier en aten daaruit de prachtigste patronen. Al snel bleek bovendien dat, wanneer slakken van papier eten, hun uitwerpselen de kleur van dat papier overnemen.
Hierop startte Lieske een uitgebreid onderzoek naar de slak en haar uitwerpselen, naar slakkenpoeprecycling, het mogelijk potentieel van slakkenpoep… Zo ontwikkelde ze slakkenpoeplinoleum en slakkenpoepdraad en recentelijk een slakkenpoeptapijt.

Lieske Schreuder is één van de ontwerpers die zal aantreden op de Think Llinq manifestatie in Hotel New York, in het weekend van 9 en 10 februari 2013, tijdens de Art Rotterdam Week. Wij nemen het dagvoorzitterschap van Think Llinq voor onze rekening en gaan er voor zorgen dat er flink gediscussieerd gaat worden over design in relatie tot maatschappelijke ontwikkelingen zoals: vergrijzing, het afvalprobleem en slakkenpoep dus. Kom vooral kijken. Kost niets.