Boerenjongens - creatief communicatiebureau

Inspiratie - Blog Boerenjongens

Boerenjongens houden van scherpe, heldere maar ook onderscheidende mensen en producten. Die laten we daarom ook graag aan jullie zien.

Melbourne Remote Control Tourist

Wanneer je op reis gaat, bereid je dat natuurlijk goed voor. Je leest de Lonely Planets, bekijkt diverse reisprogramma’s en leest alle blogs die er te lezen zijn. Maar misschien zou het ook handig zijn als iemand de stad alvast voor je scout.

Het Australische bureau van Tourism Victoria staat bekend om haar creatieve campagnes. Het bureau van toerisme heeft nu een extra hulpmiddel om jou te helpen je toekomstige reis naar Melbourne voor te bereiden met Remote Control Tourists. Twee vrijwillige avonturiers staan vier dagen lang, acht uur per dag voor jou klaar. En jij kunt hen volgen, opdrachten geven en zelf (van een afstand) alvast toerist spelen.

RCT2.jpg

Tijdens hun tour zijn de twee bepakt en bezakt met webcams, waardoor iedereen de avonturen in Melbourne kan volgen. Ze houden hun reis bij via Instagram, checken in via Foursquare en zijn te volgen via Google Maps. Via de campagnesite zijn de twee te besturen en natuurlijk ook via Twitter en Facebook.

De campagne is gemaakt door het bureau van Tourism Victoria: Clemenger BBDO, in samenwerking met Tool en Exit Films. Deze campagne gaat een grote verandering teweeg brengen op de manier waarop we door steden/landen reizen en promoten.